Een eland spotten

Een eland spotten in Zweden! Het is goed zoeken. Maar we zien er bijna elk jaar één of meer in het wild. Ängarna ligt in een bosrijk gebied. Er zit dus veel wild. De kans is groot dat je herten of reeën ziet. Een eland spotten is niet gemakkelijk, maar niet onmogelijk. Je maakt de meeste kans er één te zien in de ochtend of de avondschemer.

Wil je er zeker van zijn een eland te zien tijdens je verblijf in Zweden? Bezoek dan ėėn van de elandenparken. Virum Älgpark ligt in de buurt van Ängarna. In dit park neem je plaats in een wagon (wel eerst een kaartje kopen). Vervolgens word je een stukje door het park gereden. Je krijgt de kans om elanden te voeren en aan te raken. Een leuke en bijzondere ervaring! Zweden telt meer dan 30 elandenparken. En elk park heeft zijn eigen concept. Op de website van de Zweedse elandenparken vind je meer informatie.

Ook een waarschuwing: voorkom aanrijdingen!

Verkeersbord Zweden ElandHelaas komen aanrijdingen met wilde dieren, ook elanden dus, vrij vaak voor. De helft van de ongelukken in Zweden, wordt veroorzaakt door overstekend wild. Neem daarom de elandborden serieus. Wildhekken (viltstängsel) langs grote wegen moeten voorkomen dat wild op de weg komt. Ben vooral in de vroege ochtend en in de avondschemer alert op overstekend wild. Wanneer je onverhoopt een wild dier aanrijdt, waarschuw dan direct de politie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.