5 Antwoorden op “Gastenboek”

 1. Sander, Linda, Fenne en Iris

  Net terug van een heerlijke vakantie in Angarna! Met twee jonge meiden (3 en 5 jaar) hebben we er ons uitstekend vermaakt. Het ruime huis voldeed aan meer dan onze verwachtingen; van alle gemakken voorzien.
  Dat in combinatie met een warm onthaal, goede zorgen en voldoende te ondernemen in de omgeving zorgde voor een top tijd.

  Of je nu op zoek bent naar relaxen (bij het vakantiehuis), actief in de natuur bewegen (Norra Kvill, wandelen in de bossen) of ander soort uitstapjes (Elandenpark in Virum, bezoek aan het park van Astrid Lingdgren, zwemmen in het meer onder aan de berg of juist in een zwembad een paar dorpjes verderop) je kan er je ei kwijt.

 2. robert swarttouw

  “gästfrihet, välkommen, njuta av god”, dat zijn de Zweedse woorden voor gastvrijheid, welkom en heerlijk genieten!
  Frans en Annie hebben het goed voor elkaar daar in Zweden, en dat hebben wij geweten afgelopen mei vakantie. Ook wij zijn door Erik en Melanie enthousiast gemaakt voor Zweden, en het is ons zo goed bevallen, dat wij direct onze zomervakantie voor volgend jaar hebben geboekt. Lieve Frans en Annie wat hebben wij een fijne vakantie gehad, dank jullie wel hiervoor. Super lief ontvangst, een gezellig kopje koffie en warme chocolademelk gedronken bij de oude eik, het lente evenement in Storebro, wij hebben mede dankzij jullie goede zorgen een fantastische vakantie gehad. Gwenny was super blij met de boomhut, het gezellige vuurtje in de avond om marshmallows te roosteren en niet te vergeten de trampoline. En wij? Wij kijken nu alweer uit naar ons volgende bezoek aan Angarna in 2018.

  Hartelijke groeten, Robert, Daphne & Gwenny Swarttouw

 3. Rob Westerlaken

  Afgelopen zomer zijn wij op vakantie geweest in Ängarna. Na 12 jaar zuid Europa wilde de rest van de familie (Dymphni, Thomas en Jeroen) wel eens wat anders dan zon, zee en strand. Via Erik en Melanie kwamen we daarom terecht in het zuiden van Zweden. Het werd een vakantie om niet snel te vergeten. De omgeving was prachtig en er was van alles te doen in de buitenlucht zoals ziplijnen, varen en fietsen over het spoor. Het huis zelf was van alle gemakken voorzien (ja, er is wi-fi) en de rust was overweldigend. Wat ook erg heeft bijgedragen was het fantastische weer zodat we elke dag naar buiten konden en ‘s-avonds lekker BBQ-en. Frans en Annie, de eigenaren en bewoners van het naastgelegen huis zijn super gastvrij en hebben ons veel van de omgeving laten zien. De jongens vonden het geweldig om Frans mee te “helpen” bij het klussen en het grasmaaien. We kunnen iedereen die van rust en buitenleven houdt het huis aanbevelen. We hebben wel even gewacht met deze aanbeveling totdat we zelf ons volgende verblijf hadden geboekt. Wij gaan aankomend jaar weer en op verzoek van de kinderen wat langer dan de vorige keer.

  Rob, Dymphni, Thomas en Jeroen Westerlaken

 4. Fam. van de Sanden

  Hoi Fam. Klerx,

  Wat is alles mooi geworden bij jullie in Zweden. Mooi vakantiehuis, mooie blokhut. Goed bezig! Smaakt naar wederom een vakantie in Zweden.

  Groetjes,
  Jan en Annemarie

 5. Familie Van de Geijn

  Zweden?
  Wat moet je daar nou doen? Een huisje achteraf, zonder wifi? Hoe houden we dat vol?
  Wij vieren doorgaans vakantie met veel mensen om ons heen, veel plezier, watersport, terrasjes en bij voorkeur mooi weer. Maar Carla wou eens wat anders..
  We kwamen via vrienden op Ängarna, bij Marriannelund in Zweden. Zij vertelden ons mooie verhalen over de natuur, het land en wat je daar allemaal kunt doen: Kanoën, zwemmen, vuurtje stoken, Pippi Langkous park etc. etc. Bovenstaande vragen hebben we ons regelmatig gesteld, maar het verlangen naar rust, zeg maar ontstressen … gaven de doorslag voor de keuze voor een totaal andere vakantie als dat wij gewend waren.
  Op de heenreis hebben we eerst Legoland bezocht in Denemarken. Daags daarna via een korte sight seeïng (rondvaart) in Kopenhagen (aanrader!) reden we door naar Zweden. Naarmate de rit vorderde werd de natuur ruwer en mooier. We reden terug naar de oertijd. De rust tegemoet.
  De laatste 10 kilometer, van dorpje naar nog kleiner dorpje, stelden we ons nog eenmaal bovenstaande vragen. Hadden wij wel de juiste keuze gemaakt?
  Toen we aankwamen op Ängarna was die vraag in een klap beantwoord. De zon ging net prachtig onder achter het huis van de eigenaren. Frans was bezig achter de gigantische schuur en verwelkomde ons direct hartelijk. In zijn enthousiasme begon hij gelijk te vertellen over Ängarna en Zweden en vervolgens wees hij ons een prachtig vakantiehuis. We keken onze ogen uit. Alles was aanwezig, van vaatwasser tot airco, van 2 badkamers tot volledige keukeninrichting. TV met 8 Nederlandse zenders tot laadpunt voor de hybride auto etc. etc. We konden nauwelijks geloven dat dit een oude schuur betrof die Frans had verbouwd tot luxueus vakantiehuisje. Nadat we meenden de elanden al te hebben gehoord, sliepen we allemaal heerlijk.
  De volgende dag hebben we gebruikt om Ängarna te ontdekken. We mochten alles zien en gebruiken. Frans verstelde graag de zadels van diverse fietsen die uit zijn schuur tevoorschijn kwamen en onze meiden fietsten erop los. We deden wat boodschappen in het dorpje verderop (Mariannelund) en waren positief verrast over het complete assortiment van de supermarkten. De plaatselijke bakker bleek uitstekend. ’s Avonds wilden onze meiden kampvuur maken. Frans dook in zijn schuur en kwam na wat speurwerk te voorschijn met een oud schild van een vikingstrijder. De kinderen gingen stenen zoeken om onder deze ijzeren schaal te leggen en wij genoten van ons kampvuur.
  Op dinsdag hebben we gekanoed en gezwommen in het meertje onder aan de heuvel (3 minuten rijden). Die dag vertrok de visite van Frans en was hij tijdelijk alleen in het hoofdhuis. ‘S-avonds dronk hij een borrel bij ons om het kampvuur en genoten wij van zijn verhalen. Hij vertelde volop over Zweden en Ängarna en gaf ons tips en ideetjes over wat we konden doen.
  De dagen daarop genoten wij van het mooie weer, de hoorbare stilte ook van bezoekjes aan Vimmerby (met wifi in de bibliotheek), de karamell kokerie (fabriekje in het dorp waar ze heerlijke caramel maken en verkopen) en van de natuur. ‘Savonds tijdens de bbq, bedacht Frans dat een slinger bbq boven onze vuurschaal een goed idee zou zijn. Voordat hij ging slapen had hij de materialen al uit zijn schuur getoverd.
  We hebben gewandeld in de trollegata (trollengat). Prachtige mossen en natuur, ongerepte natuur en heerlijk weer. Bezochten Katthult, de boerderij waar de fim/serie “Emil” is opgenomen, je weet wal die stoute jongen die voor straf werd opgesloten in een schuurtje waar hij houten poppetjes ging snijden. We zijn ook naar Västervik gereden aan de kust. Dat was de grootste stad in de buurt en daar konden we flink shoppen. We zwommen in zee en aten heerlijk aan de gezellige haven.
  We hebben geprobeerd te kanoën in een riviertje in de buurt, maar door de lage waterstand en dreigend onweer moesten we deze tocht helaas vroegtijdig staken. ‘S-avonds toch maar weer een heerlijke bbq.
  Inmiddels was Annie, de vrouw van Frans, ook in Zweden aangekomen en onder haar toeziend oog werden de laatste puntjes op de i gezet in onze vakantiewoning (wij waren de eerste huurders). De laatste spulletjes werden snel geregeld (een dunschiller en een strijkbout, maar we hadden echt ook zonder gekunt hoor Annie). Ook moest Frans gelijk een droogmolen plaatsen en hebben wij samen met Frans een flink touw in een hoge boom gehangen om te schommelen en zwieren.
  We bezochten het elandenpark en maakte oog in oog kennis met deze prachtige grote kolossen. Ze zijn niet agressief en eten uit je hand, maar zorg ervoor dat je ze niet op de motorkap krijgt.
  Een paar dagen later kwamen ook onze vrienden Erik en Melanie (dochter van Frans en Annie) naar Ängarna. Met Erik hebben we allemaal een jeep tour gemaakt en geprobeerd elanden en ander wild te spotten. We zijn ook naar Little Rock Lake zip line geweest. Een fantastische ervaring om met hoge snelheid over de woeste natuur van zweden te zippen.
  Ook hebben wij het plaatselijke restaurantje Sofia (met Wifi) en een gezellige braderie in Rumskulla met ambachten en muziek bezocht.
  We bezochten ook de Runka steen, een kolos die op een punt ligt als een diamant. Hij is minstens zo groot als een zeecontainer. Ook de oudste eik van Europa (16 meter omtrek) hebben wij bewonderd.
  Als klap op de vuurpijl zijn wij de laatste avond naar de dancing gegaan die een boer 500 meter verderop maandelijks organiseert. De gigantische houten schuur en de jaren 70 band pasten bij het publiek (60+) maar ook dit was erg gezellig.
  We kijken met veel plezier terug op deze heerlijke vakantie en bedanken de fam. Klerx voor hun gastvrijheid, goede zorgen en warme welkom. Onze twijfels over een vakantie in Zweden zijn omgedraaid naar een zekerheid: Wij komen nog eens terug!

  Met vriendelijke groet, Onno, Carla, Ilse, Annica en Dilana van de Geijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.