Route

Ängarna is op verschillende manier te bereiken al naar gelang je eigen voorkeur. Vaak krijgen we te horen hoe dichter bij Ängarna, hoe mooier het wordt. Hier volgen een aantal mogelijkheden.

  1. Met de auto
  2. Met de trein
  3. Met het vliegtuig
  4. Met de fiets

Met de auto

Van Nederland naar Zweden met je eigen auto is goed te doen. Wil je niet teveel kilometers rijden, dan kun je kiezen voor een langere overtocht met de veerboot. Wil je geen of weinig gebruik maken van de veerbinding, dan kun je via Noord-Duitsland en Denemarken rijden. Hierbij maak je gebruik van de bruggen in Denemarken. De afstand Utrecht en Ängarna is ruim 1.100 kilometer. De bruggen zijn allemaal belast met tol. Deze kun je ter plekke betalen, ook met creditcard.

  • Met de nachtboot via Kiel naar Göteborg en dan nog 3 uur rijden door Zweden.
  • Met de veerboot via Puttgarden (Duitsland) naar Rödby (Denemarken) en dan Öresundbrug van Kopenhagen (Denemarken) naar Malmö (Zweden). De veerboot vertrekt meestal elke 30 minuten. Reserveren is meestal niet nodig. Reis je echter in een drukke vakantieperiode, dan raden wij je aan contact op te nemen met Scandlines.
    Oresundbrug

In de vroege ochtend en tegen de avondschemering lopen in Zweden af en toe elanden en andere wilde dieren op de weg. Zorg daarom voor goede verlichting.

Alhoewel de verkeersregels bijna hetzelfde zijn als in Nederland, dien je rekening te houden met zeer hoge boetes bij een te hoge snelheid of rijden onder invloed. Let op dat je maximaal 50 rijdt waar dat de maximale snelheid is. In de buurt van scholen is de maximum snelheid 30.

Let op! 1 Zweedse mijl is ongeveer 10 km!

Lees meer over de reis met de auto naar Zweden

Met de trein en bus

Er zijn prima binnen- en buitenlandse trein- en busverbindingen. Het is verstandig om aanbiedingen en tijdstabellen in de gaten te houden. Informeer bijvoorbeeld naar piek- en daluren. Je kunt gemakkelijk opstappen op diverse treinstations in Nederland. De dichtstbijzijnde treinstations bij Ängarna zijn in Vimmerby en Mariannelund.

Met het vliegtuig

Er zijn diverse luchtvaartmaatschappijen die Zweden opgenomen hebben in hun lijndiensten. De dichtstbijzijnde luchthavens bij Ängarna zijn Småland Airport (Växjö) en Linköping. Een vlucht duurt een kleine twee uur. Vanaf Amsterdam Schiphol kun je dagelijks naar Växjö of Linköping vliegen. En vanaf Weeze (Duitsland) vlieg je 2 maal per week naar Stockholm Skavsta. De luchthavens hebben over het algemeen uitstekende bus- en/of treinverbindingen of autoverhuurbedrijven die je verder in de buurt van Ängarna zullen brengen.

Met de fiets

De fiets is voor de meeste mensen niet het eerste vervoersmiddel om te bedenken om naar Zweden te gaan. Maar het kan echt. Lees de blog van Hans van Bokhoven die van Drunen (Nederland) naar Ängarna fietste.

Lees verder: Waar ligt Ängarna?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.