Happy Zip!

Benodigdheden:

  • Een paar dichte (sport)schoenen
  • Het liefst een lange broek
  • Een camera (niet verplicht, maar wel aan te raden)
  • Routebeschrijving: neem afslag Bränderyd 7 / Zipline op weg 31 tussen Vetlanda en Växjö in
  • Minimum leeftijd is 7 jaar
  • Minimaal lichaamsgewicht: 35 kg en maximaal 125 kg
  • En een flinke dosis lef!

In de bossen ten westen van Rijksweg 31 vind je Little Rock Lake. Ca. 90 km van Ängarna. Je kunt hier in verschillende etappes, met hoge snelheid, langs lijnen boven de Smålandse bossen en beken naar beneden glijden ofwel zippen. Het is een geweldige ervaring, maar er is wel wat lef nodig om steeds weer van de hoge torens en platforms af te stappen.

Little Rock Lake - Zipline TorenJe kunt kiezen uit 3 routes: kamikaze, svart (zwart) en blå-grön (blauw-groen). De Kamikaze duurt 3,5 à 4 uur, de zwarte route ca. 2 uur en de blauw-groene ca. 1,5 uur. De blauw-groene wordt op de website aangeduid als familievriendelijk en is prima om de Zipline eens te ervaren. Deze route bestaat uit 5 etappes. De kortste is 130 meter en de langste 177 meter. Met een maximum snelheid van 60 km per uur zip je over de bossen en beken.

De zwarte route bestaat uit 10 etappes meer. De kortste is 94 meter en de langste zip 370 meter. De maximum snelheid is 70 km per uur.

De kamikaze route is in 2015 geopend en telt – net als de zwarte – 10 etappes. In deze route zit de langste ziplijn die er nu is, nl. 427 meter. Je kunt hier met een snelheid van 75 km per zippen.

Foto’s en filmpjes over de Sweden Zipline zijn o.a. te vinden op Facebook en op YouTube. Er zijn Nederlandstalige instructeurs aanwezig.

In het hoogseizoen is reserveren aan te raden. Dat kan via de website www.littlerocklake.com of www.swedenzipline.com.

Little Rock Lake ligt tussen Vetlanda en Växjö in. Je neemt tussen Lindshammar en Klavreström de afslag naar Bränderyd 7 / Zipline. Vanaf de afslag is het nog 2 km en kun je de bordjes naar Little Rock Lake volgen.

Happy Zip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.