Met de auto naar Ängarna in Zweden

Met de auto is Ängarna goed te bereiken. Vanaf Utrecht is het ruim 1.100 kilometer. Vind je dat te ver om over de weg af leggen? Dan kun je het vliegtuig nemen of de trein. In deze blog meer over de reis met de auto.

De Zweedse wegen

Een zweedse 2-baans snelweg

Een zweedse 2-baans snelweg

Zoals gezegd is het vanaf Utrecht zo’n 1.100 kilometer naar Ängarna. Vanaf Malmö in Zuid-Zweden heb je nog bijna 350 kilometer te gaan. Snelwegen zoals in Nederland (minimaal 4-baans met een vangrail in het midden) vind je alleen in de buurt van de echt grote steden. Veel vaker zijn het 2-baans en soms 3-baans wegen, af en toe dwars door een dorp (40 of 60 km per uur). De allerlaatste kilometers – richting Rumskullahult – gaan over een grindweg.

Van Nederland naar Zweden

Wanneer wij met de auto naar Zweden reizen, rijden wij bijna altijd via Bremen en Hamburg naar Puttgarden in Noord-Duitsland. Daar nemen we de veerboot naar Rodby in Denemarken. Een overtocht van ongeveer 45 minuten. De route gaat verder naar Kopenhagen. De Öresundsbrug brengt ons naar Malmö in Zweden.

Om van Denemarken in Zweden te komen, kun je ook met de veerboot gaan. Dat is een korte overtocht van zo’n 20 minuten. In Helsingør neem je dan de boot naar Helsingborg. Bijzonder is dat je Zweden al ziet liggen als je op de boot moet wachten.

Klik hier voor meer info over de route

  • Een zweedse 2-baans snelweg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.