Op bezoek in Vimmerby

Vimmerby ligt ca. 20 km van Ängarna. Het is een oud marktplaatsje in typisch Zweedse stijl. Het plaatsje presenteert zich als de stad van Astrid Lindgren, de kinderboekenschrijfster. Zij groeide in Vimmerby op en plaatste haar beroemde Pippi Langkous in dit plaatsje.

Vimmerby is een levendig plaatsje met restaurantjes, kledingwinkeltjes, supermarkten, bouwmarkten, kappers, een boekhandel, een bibliotheek, een kerk etc. In de zomerperiode staat op het marktplein een kraam waar je lekkere ijsjes of koffie kan kopen. Voor kinderen is er dan een speelplaatsje bij. Ook treden er soms muzikanten en bandjes op.

Fien en Astrid LindgrenIn Vimmerby treed je in de voetsporen van Astrid Lindgren. Al wandelend door de schattige straatjes van Vimmerby ben je in de straten waar Astrid Lindgren haar jeugd heeft doorgebracht. Op het marktplein (voor het toeristenbureau) staat haar standbeeld. Je kunt naast haar plaatsnemen. Zij schrijft daar verhalen op haar typemachine. En in Klemens gränd (een mooi klein straatje) is een scène uit de film Emil opgenomen.

In Vimmerby vind je een attractiepark dat naar de schrijfster is genoemd: Astrid Lindgrens Värld. In dit park zijn de beroemde plekken uit de boeken van Astrid Lindgren nagebouwd en komen haar figuren, zoals Pippi Langkous, Emil en Ronja (de roversdochter), tot leven in een groot buitentheater. Naast dit atractiepark is het huis waar Astrid Lindgren in haar jeugd heeft gewoond tegenwoordig open voor publiek. Dat heet: Astrid Lindgrens Näs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.