Uit eten in de buurt

In de plaatsen rondom Ängarna zijn volop restaurantjes en eetcafeetjes te vinden. Op veel plaatsen kun je op werkdagen tussen de middag tegen gereduceerd tarief een warme maaltijd (dagens rätt) kopen. Fastfoodketens zoals Max Hamburger Restaurants, Mc Donald’s, Burger King of Sibylla zijn langs de doorgaande routes en in centra te vinden. Ook hebben de meeste grotere plaatsen pizzeria’s en kebabtenten.

Voor wie uit wil gaan eten, is er volop keuze en variatie te vinden. Hieronder enkele van onze favorieten:

Bryghuset Restaurang och Pub in Vimmerby
Dit is onze topfavoriet. Je kunt hier heerlijk en goed eten. Is onderdeel van de bierbrouwerij Åbro, dat betekent voor de bierliefhebber een uitgebreid assortiment biertjes. Ook aan de kinderen is gedacht met een kindermenu. Op vrijdag en zaterdag raden wij aan een tafel te reserveren.

Björkbackens restaurang (Karaktärshotellet) in Vimmerby
Onze tweede topfavoriet. Tot 14 uur kun je hier terecht voor een dagens rätt. Een uitgebreid buffet met verschillende gerechten.

Sofias Restaurang in Mariannelund
Sofias is het lokale restaurant in Mariannelund. Op doordeweekse dagen kun je tot 14 uur terecht voor een dagens rätt. En ‘s avonds kun je er à la carte eten. Sofias serveert Zweedse maaltijden en Aziatische gerechten.

Ingebo Hagar
Geniet van koffie, cake, home-made pizza’s, salades, lasagne en nog veel meer gerechten, gemaakt van lokale producten. Ook kun je hier wandelingen maken.

Monte Carlo in Vimmerby
Pizzeria, restaurant en kebab.

Mossebo gästhem in Pelarne
Mossebo serveert vooral traditionele Zweedse kost. Zij werkt met lokaal geproduceerde producten. Alleen in de zomerperiode geopend.

Söderhult in Södra Vi
Oostenrijks restaurant voor liefhebbers van schnitzel, cordon blue en Beiers bier.

Thai Fu Qing in Vimmerby
Aziatisch restaurant op het plein in Vimmerby, naast het toeristenbureau. Je kunt er à la carte eten, maar op bepaalde dagen is er ‘super barbecue buffet’. Je mag zoveel eten als je wilt, stelt je eigen menu samen van het buffet en de chef bereidt het gerecht dan voor je. Smakelijk eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.