Välkommen till Ängarna!

Familie Klerx heet u van harte welkom. De Klerx-en komen al sinds de jaren ’70 in Zweden. Vele jaren trokken zij met tent of caravan van zuid naar noord en van oost naar west door Scandinavië. Zij werden op dit land verliefd. In 2006 viel hun oog op Ängarna. Een heerlijke plek, boven op een heuvel en met veel ruimte. Om ook anderen van deze bijzondere plek te laten genieten, is één van de bijgebouwen verbouwd tot een typisch Zweeds vakantiehuis.

Het vriendelijke Brabantse echtpaar Frans en Annie Klerx is regelmatig aanwezig op Ängarna. Voor al uw vragen kunt u bij hun terecht. Zij geven u informatie over de omgeving en activiteiten. Zij zullen u zeker hun verhaal vertellen waarom zij zich zo thuis voelen in dit land. En zullen er alles aan doen om u een heerlijk vakantiegevoel te geven. Zoals de Zweden zeggen: Välkommen!

Frans en Annie

Frans en Annie

Het vakantiehuis Ängarna

Het vakantiehuis Ängarna is een typisch Zweeds huis in Rumskullahult. Rumskullahult ligt vlakbij Mariannelund, in de  provincie Småland in Kalmar Län, Zweden. Småland heeft het grootste aantal meren van Zweden en prachtige natuurgebieden: Blå Jungfrun, Norra Kvill en Storra Mosse. Vanuit Ängarna krijgt u de mogelijkheid om Småland te beleven als een groot avontuur. Van actief tot passief. En van jong tot oud. Ook op cultureel gebied is er van alles te beleven. De afstanden naar de verschillende activiteiten en steden zijn goed te doen. Dit mede doordat de wegen ontspannen autorijden mogelijk maken.

Een voormalige boerenschuur is in 2014 volledig tot luxe vakantiehuis omgebouwd. Het ontbreekt aan bijna niets. Het huis is geschikt voor 8 personen. Er is een open woonkamer met moderne keuken, in totaal 4 slaapkamers (2 slaapkamers met 2-persoonsbedden en 2 slaapkamers met stapelbedden), 2 badkamers met douche (en toilet). En speciaal voor kinderen is er een speelzolder. Eigenlijk houden we niet van allerlei regels. Maar er gelden een aantal spelregels die zorgen voor een stukje duidelijkheid en daarmee bijdragen aan een prettige vakantie. Roken en huisdieren binnen zijn niet toegestaan. Het huis dient schoon en netjes te worden achtergelaten. Het complete beddengoed en handdoeken hoeft u niet zelf mee te nemen.

Ängarna betekent …

Ängarna betekent weide. Het vakantiehuis was voorheen één van de bijgebouwen van een boerderij. Rondom het huis liggen dan ook verschillende weilanden waar heel af en toe nog koeien op grazen. In de vroege ochtend of avond zijn er altijd reeën, kraan- of roofvogels te zien. En wie heel goed oplet, ziet misschien een eland of wildzwijn voorbijkomen. Het motto van Ängarna is Välkommen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.