Zipline avontuur: vliegen over de bossen

De langste zipline van Noord-Europa staat in Zweden. Op ca. 90 kilometer van Ängarna ligt Little Rock Lake. Bij zippen vlieg je met hoge snelheid langs lijnen  over de bossen. Er is wel wat lef nodig om het allereerste plateau af te stappen en je dan los te laten. Maar als je gaat, is het een geweldige ervaring. Zippen is een aanrader.

Van 1000 tot 2100 meter
Je kunt kiezen uit drie verschillende ziplijnen die variëren in moeilijkheidsgraad. De langste ziplijn is 21oo meter (Kamikaze). Je hebt zo’n vier uur nodig om deze zip te doen. De groen / blauwe is de familie vriendelijke ziplijn. Je hebt zo’n 2 uur nodig en de lengte is 1009 meter. En dan is er nog de zwarte ziplijn, 1684 meter en je hebt zo’n drie uur nodig om het parcours af te leggen.

Stations
De stations van de ziplijn bevinden zich allemaal op hoogte. In totaal zijn er 19 stations: torens, plateaus in bomen of rotsen. Zwierend van het ene naar het andere station over de boomtoppen en rivieren, is een geweldige ervaring. Op het hoogste punt hang je 52 meter boven de grond. Tijdens de pauze op de stations, vertelt de gids meer over de natuur, de dieren en de aanleg van de Zipline. Zippen kan het hele jaar door, alleen niet als het stormt of onweer.

Lees meer: Happy Zip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.